ავტორი:

როგორ მზადდება ნამდვილი რაჭული ლობიანი?

როგორ მზადდება ნამდვილი რაჭული ლობიანი?

ინგრედიენტები:

  • წითელი ლობიო - 400 - 500 გგ
  • შაქარი - 1 ჩ.კ
  • ზეთი - 2-3 ს.კ
  • მარილი
  • ფქვილი - 1 კგ
  • მშრალი საფუარი - 2 ს.კ
  • კვერცხი - 1
  • წყალი - 2 ჭ
  • ლორი - 250 გ
  • მარილი და წიწაკა

მომზადების წესი:

ლობიო მოვხარშოთ ლორთან ერთად, შემდეგ გადავწუროთ, ლობიოს სურვილისამებრ გავაცალოთ კანი (შეგვიძლია გამოვიყენოთ კანიანადაც), დავუმატოთ წვრილად დაჭრილი ლორი და შევაზაოთ მარილითა და პილპილით. მომზადებული გულსართი კარგად ჩავზილოთ. 2 ჭიქა ფქვილში ავურიოთ საფუარი, 1 ჩ.კ. შაქარი და დავასხათ თბილი წყალი. მასას დავამატოთ გათქვეფილი კვერცხი, ფქვილი და ზეთი. მოვზილოთ ნაზი ცომი და დავდგათ ასაფუებლად. ცომი დავყოთ 5 ნაწილად, გადავანაწილოთ გულსართი და გამოვაცხოთ ხაჭაპურივით. გამომცხვარ ლობიანებს ზემოდან წავუსვათ ლორის პატარა ქინიანი ნაჭერი. ნახეთ სრულად

2019/2020 ექსკლუზიური არტ-კოლექცია ყველაზე მოდურ tuc tuc-ში

"2020-მა რომ სიმდიდრე მოგიტანოთ, დეკემბერში 8 კაკალი შეღებეთ“ - რომელ წლებში დაბადებულები გამდიდრდებიან ვირთხის წელში

"არალოგიკური მეჩვენება ჟიურის შეფასებები" -  რას ამბობს  ნათია სუხაშვილი "მასტერშეფის" დატოვების შემდეგ