სამართალი
საზოგადოება
Faceამბები
მსოფლიო
მოზაიკა
კულტურა/შოუბიზნესი
სამხედრო
სპორტი
კონფლიქტები
როგორ გავფილტროთ ჭაჭა სახლის პირობებში - რჩევები ალკოჰოლური სასმელის მოყვარულებს
როგორ გავფილტროთ ჭაჭა სახლის პირობებში - რჩევები ალკოჰოლური სასმელის მოყვარულებს

რო­დე­საც ღვი­ნო და­დუღ­დე­ბა და მეღ­ვი­ნე­ე­ბი ახალ ღვი­ნოს გა­და­ი­ღე­ბენ, გა­ზა­ფხუ­ლო­ბით ან/და შე­მოდ­გო­მო­ბით ჭა­ჭის ხდას იწყე­ბენ. ცხა­დია ჭაჭა არაა ერ­თგვა­რო­ვა­ნი სას­მე­ლი, ასე­ვე გან­სხვა­ვე­ბუ­ლია მხდე­ლის ხელ­წე­რაც. აქვე აღ­სა­ნიშ­ნა­ვია რომ, ყვე­ლა რე­გი­ონს ჭა­ჭის ხდის თა­ვი­სე­ბუ­რი "სტი­ლი" გა­აჩ­ნია. თუმ­ცა ყვე­ლა მხდე­ლის წი­ნა­შე უმ­თავ­რე­სი პრობ­ლე­მა დგას, კერ­ძოდ ჭა­ჭის გა­ფილ­ტვრა.

სა­ქარ­თვე­ლო­ში სი­თხეს, რო­მელ­საც ჭა­ჭას ვუ­წო­დებთ ნა­წი­ლობ­რივ გა­მო­ხა­ტავს იმ ალ­კოჰო­ლუ­რი სას­მე­ლის თვი­სე­ბებს და სხვა მა­ხა­სი­ა­თებ­ლებს, რა­საც მთე­ლი მსოფ­ლიო იც­ნობს.

არა­ყი აღ­მო­სავ­ლუ­რი, კერ­ძოდ კი არა­ბუ­ლი, სპარ­სუ­ლი და თურ­ქუ­ლი წარ­მო­მავ­ლო­ბის სი­ტყვაა და უფრო დის­ტი­ლა­ცი­ის მე­თო­დით მი­ღე­ბულ სას­მე­ლებს შე­ე­სა­ბა­მე­ბა. ჭაჭა კი, წუ­რძნის ნარ­ჩე­ნი მა­სის­გან იხ­დე­ბა.

გა­ნაგ­რძეთ კი­თხვა

წა­ი­კი­თხეთ ასე­ვე: "ასეთ ქვაბ­ში გა­მოხ­დი­ლი არა­ყი მავ­ნე­ბე­ლია" - რო­გორ ხდი­ან არაყს სა­ქარ­თვე­ლოს კუ­თხე­ებ­ში და რა ერ­ქვა სას­მელს ძვე­ლად

დღის ვიდეო
00:00 / 00:00
ენტონი ფაუჩი მიმართვას ავრცელებს - "აიცერი, თუ არ ხარ აცრილი და მიიღე "ბუსტერ" დოზა, თუ უკვე აცრილი ხარ"

როგორ გავფილტროთ ჭაჭა სახლის პირობებში - რჩევები ალკოჰოლური სასმელის მოყვარულებს

როგორ გავფილტროთ ჭაჭა სახლის პირობებში - რჩევები ალკოჰოლური სასმელის მოყვარულებს

როდესაც ღვინო დადუღდება და მეღვინეები ახალ ღვინოს გადაიღებენ, გაზაფხულობით ან/და შემოდგომობით ჭაჭის ხდას იწყებენ. ცხადია ჭაჭა არაა ერთგვაროვანი სასმელი, ასევე განსხვავებულია მხდელის ხელწერაც. აქვე აღსანიშნავია რომ, ყველა რეგიონს ჭაჭის ხდის თავისებური "სტილი" გააჩნია. თუმცა ყველა მხდელის წინაშე უმთავრესი პრობლემა დგას, კერძოდ ჭაჭის გაფილტვრა.

საქართველოში სითხეს, რომელსაც ჭაჭას ვუწოდებთ ნაწილობრივ გამოხატავს იმ ალკოჰოლური სასმელის თვისებებს და სხვა მახასიათებლებს, რასაც მთელი მსოფლიო იცნობს.

არაყი აღმოსავლური, კერძოდ კი არაბული, სპარსული და თურქული წარმომავლობის სიტყვაა და უფრო დისტილაციის მეთოდით მიღებულ სასმელებს შეესაბამება. ჭაჭა კი, წურძნის ნარჩენი მასისგან იხდება.

განაგრძეთ კითხვა

წაიკითხეთ ასევე: "ასეთ ქვაბში გამოხდილი არაყი მავნებელია" - როგორ ხდიან არაყს საქართველოს კუთხეებში და რა ერქვა სასმელს ძველად

თავბრუსხვევა – მიზეზების დადგენა და მკურნალობა თოდუას კლინიკის სტანდარტებით

საქართველოში კორონავირუსის 3443 ახალი შემთხვევა გამოვლინდა - როგორია გადანაწილება რეგიონების მიხედვით

6 თვის გიორგის მდგომარეობა დამძიმდა - თქვენი გაღებული თითოეული ლარით პატარას სიცოცხლეს აჩუქებთ