უალკოჰოლო ღვინო - რა უპირატესობა აქვს მას

უალკოჰოლო ღვინო - რა უპირატესობა აქვს მას

ბოლო პერიოდში მთელს მსოფლიოში და მათ შორის საქართველოშიც დიდი ინტერესის საგანს წარმოადგენს ღვინის დეალკო­ჰოლიზება, ანუ უალკოჰოლო ღვინის წარმოება. სამეცნიერო ლიტერატურაში თანდათან იმატა კვლევებმა, რომლებიც უკავშირდება უალკოჰოლო ღვინის სასარგებლო თვისებებს.

საქართველოს სოფლის მეურნეობის სამეცნიერო ცენტრში უკვე არის გამოკვლევები, რომელთა თანახმადაც, ღვინოში ალკოჰოლის მოცილების შედეგად ფენოლური ნაერთების ჟანგვის საწინააღმდეგო პოტენციალი მნიშვნელოვნად მატულობს. დამცავი ფუნქცია განსაკუთრებით გააჩნია წითელ ღვინოს, ანტოციანების შემცველობის გამო. სხვაგვარად რომ ვთქვათ, საქართველოში წითელი ღვინის დეალკოჰოლირება თავისუფლად შეიძლება და მისი მარგებელი თვისებებიც შენარჩუნდება.

განაგრძეთ კითხვა

8 ოქტომბრიდან ახალი მთვარე სასიყვარულო ურთიერთობებს მაგიით აავსებს - ასტროლოგიური  პროგნოზი

კაცმა ყოფილი ცოლის საყვარელს ოჯახის დანგრევის გამო უჩივლა და 750 000 დოლარი მიიღო

მიუსაფარი ქალი ინტერნეტვარსკვლავად იქცა - მეტროში გადაღებულ ვიდეოს მილიონზე მეტი ნახვა აქვს