სამართალი
საზოგადოება
Faceამბები
მსოფლიო
მოზაიკა
კულტურა/შოუბიზნესი
სამხედრო
სპორტი
კონფლიქტები
როგორ გავფცქვნათ და რაში გამოვიყენოთ კოჭა, იგივე ჯანჯაფილი
როგორ გავფცქვნათ და რაში გამოვიყენოთ კოჭა, იგივე ჯანჯაფილი

კოჭა, იგი­ვე ჯან­ჯა­ფი­ლი, ბოლო დროს საკ­მა­ოდ პო­პუ­ლა­რუ­ლია და მას ლა­მის ყვე­ლა­ნა­ირ კერძს უმა­ტე­ბენ, გა­სახ­დო­მად იყე­ნე­ბენ და სამ­კურ­ნა­ლო სა­შუ­ა­ლე­ბებს შო­რი­საც ასა­ხე­ლე­ბენ. მას სა­უ­ცხოო არო­მა­ტი და გემო აქვს. სხვათ შო­რის, ძა­ლი­ან კარგ გე­მოს ანი­ჭებს პას­კა­სა და კუ­ლიჩს. უგემ­რი­ე­ლე­სია მისი ჩაიც. გაფ­ცქვნილ კო­ჭას პა­ტა­რა ნა­ჭერს დას­ხით მდუ­ღა­რე წყა­ლი და 2-3 წუ­თით გა­ა­ჩე­რეთ. გა­და­წუ­რეთ და ჩაი მზად იქ­ნე­ბა.

კოჭა შე­ი­ცავს ბევრ ვი­ტა­მინ­სა და სა­სარ­გებ­ლო ნივ­თი­ე­რე­ბას. მის შე­მად­გენ­ლო­ბა­ში შე­დის: მაგ­ნი­უ­მი, ფოს­ფო­რი, ნატ­რი­უ­მი, კა­ლი­უ­მი, ქრო­მი, რკი­ნა, ალუ­მინ ნი­კო­ტი­ნის მჟა­ვა, ვი­ტა­მი­ნი С, ცხი­მე­ბი, ალუ­მი­ნი, და სხვ. ასე­ვე შე­ი­ცავს ამი­ნომ­ჟა­ვებს. ის და­ბალ­კა­ლო­რი­უ­ლია: 100 გრ ფეს­ვი შე­ი­ცავს 80 კი­ლო­კა­ლო­რი­ას, ამი­ტო­მაც აქ­ტი­უ­რად იყე­ნე­ბენ დი­ე­ტის დრო­საც.

კოჭა გა­მო­ი­ყე­ნე­ბა არა­ერ­თი და­ა­ვა­დე­ბის საპრო­ფი­ლაქ­ტი­კოდ. და­დე­ბი­თად მოქ­მე­დებს საჭ­მლის მომ­ნე­ლე­ბელ სის­ტე­მა­ზე. აქვს ნაღ­ვლმდე­ნი მოქ­მე­დე­ბა. იგი გა­მო­ყე­ნე­ბა რო­გორც ამო­სახ­ვე­ლე­ბე­ლი სა­შუ­ა­ლე­ბა, აქვს ან­თე­ბის სა­წი­ნა­აღ­მდე­გო მოქ­მე­დე­ბა, აძ­ლი­ე­რებს იმუ­ნი­ტეტს. გა­მო­ი­ყე­ნე­ბა ასე­ვე პა­რა­ზი­ტე­ბის სამ­კურ­ნა­ლოდ, ბრონ­ქი­ა­ლუ­რი ას­თმის, ჭრი­ლო­ბე­ბის, თირკლმლე­ბი­სა და კა­ნის და­ა­ვა­დე­ბის დროს.

გან­სა­კუთ­რე­ბით და­დე­ბი­თად მოქ­მე­დებს სის­ხლძარ­ღვებ­ზე, ამაგ­რებს და ასუფ­თა­ვებს მის კედ­ლებს, აუმ­ჯო­ბე­სებს მეხ­სი­ე­რე­ბას, დაბ­ლა სწევს წნე­ვას... გა­ნაგ­რძეთ კი­თხვა

დღის ვიდეო
00:00 / 00:00
ენტონი ფაუჩი მიმართვას ავრცელებს - "აიცერი, თუ არ ხარ აცრილი და მიიღე "ბუსტერ" დოზა, თუ უკვე აცრილი ხარ"

როგორ გავფცქვნათ და რაში გამოვიყენოთ კოჭა, იგივე ჯანჯაფილი

როგორ გავფცქვნათ და რაში გამოვიყენოთ კოჭა, იგივე ჯანჯაფილი

კოჭა, იგივე ჯანჯაფილი, ბოლო დროს საკმაოდ პოპულარულია და მას ლამის ყველანაირ კერძს უმატებენ, გასახდომად იყენებენ და სამკურნალო საშუალებებს შორისაც ასახელებენ. მას საუცხოო არომატი და გემო აქვს. სხვათ შორის, ძალიან კარგ გემოს ანიჭებს პასკასა და კულიჩს. უგემრიელესია მისი ჩაიც. გაფცქვნილ კოჭას პატარა ნაჭერს დასხით მდუღარე წყალი და 2-3 წუთით გააჩერეთ. გადაწურეთ და ჩაი მზად იქნება.

კოჭა შეიცავს ბევრ ვიტამინსა და სასარგებლო ნივთიერებას. მის შემადგენლობაში შედის: მაგნიუმი, ფოსფორი, ნატრიუმი, კალიუმი, ქრომი, რკინა, ალუმინ ნიკოტინის მჟავა, ვიტამინი С, ცხიმები, ალუმინი, და სხვ. ასევე შეიცავს ამინომჟავებს. ის დაბალკალორიულია: 100 გრ ფესვი შეიცავს 80 კილოკალორიას, ამიტომაც აქტიურად იყენებენ დიეტის დროსაც.

კოჭა გამოიყენება არაერთი დაავადების საპროფილაქტიკოდ. დადებითად მოქმედებს საჭმლის მომნელებელ სისტემაზე. აქვს ნაღვლმდენი მოქმედება. იგი გამოყენება როგორც ამოსახველებელი საშუალება, აქვს ანთების საწინააღმდეგო მოქმედება, აძლიერებს იმუნიტეტს. გამოიყენება ასევე პარაზიტების სამკურნალოდ, ბრონქიალური ასთმის, ჭრილობების, თირკლმლებისა და კანის დაავადების დროს.

განსაკუთრებით დადებითად მოქმედებს სისხლძარღვებზე, ამაგრებს და ასუფთავებს მის კედლებს, აუმჯობესებს მეხსიერებას, დაბლა სწევს წნევას... განაგრძეთ კითხვა

8 ოქტომბრიდან ახალი მთვარე სასიყვარულო ურთიერთობებს მაგიით აავსებს - ასტროლოგიური  პროგნოზი

კაცმა ყოფილი ცოლის საყვარელს ოჯახის დანგრევის გამო უჩივლა და 750 000 დოლარი მიიღო

მიუსაფარი ქალი ინტერნეტვარსკვლავად იქცა - მეტროში გადაღებულ ვიდეოს მილიონზე მეტი ნახვა აქვს